ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО вече 37 години е неизменно в календара на бизнеса, успявайки да се съхрани и да се развие, независимо от бурните икономически предизвикателства и промени.

От изложение с национален характер, през последните години ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО се превърна в авторитетно международно събитие.

Дебютът на първото изложение беше поставен през 1983 година в курорта Златни пясъци – в хотел Интернационал. Изложители бяха държавните морски и планински курорти, туроператорът Балкантурист, под патронажа на Комитета по туризъм.

В първите години преобладаващи участници бяха изложители от съседните балкански страни, но постепенно географията им се разшири и днес имаме повече от 380 компании участници от целия свят и над 20 000 специалисти от туристическата индустрия – участници, посетители и гости.

Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО затвърди лидерските си позиции на Балканите и включва постоянно нови инициативи, предоставя по-големи бизнес възможности за компаниите от сектора, непрекъснато разширява профила на участниците.