Търсене
Close this search box.

ЖУРИ – ГОДИШНИ НАГРАДИ НА ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО

СИЙКА КАЦАРОВА

Председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм. Вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация

Г-жа Сийка Кацарова е сред учредителите на Български съюз по балнеология и СПА туризъм /2006-та година/ и негов Председател от 2018 г. Експерт в сферата на медикъл – СПА и СПА туризма с над 20-годишен опит и активна работа в Българския туризъм.

Един от двигателите за налагането на България на Европейската СПА карта, тя е и първата българка, избрана на ръководен пост в Европейската СПА Асоциация – от 2016 г. е неин Вицепрезидент. Нейни основни проекти /инициирани или с активно участие/ в ЕСПА са: Проектът „Римските термални СПА дестинации на Европа – по Пътят на Римляните“ /създаден през 2016-та ; Награди за Иновации на Европейската СПА Асоциация /създаден през 2014-та/. Инициатор за създаването и Координатор на Маркетинг Комисията към ЕСПА /2009-та/.

ПРОФ. Д-Р СТОЯН МАРИНОВ

Декан на факултет „Управление“, ИУ-Варна

Завършил Немската езикова гимназия в гр. Ловеч. Дипломиран икономист по туризъм от ВИНС „Димитър Благоев“-Варна.  Професор по Икономика и управление на туризма. От 1992 г. е преподавател в катедра „Икономика и организация на туризма“ в Икономически университет-Варна. Преподава по дисциплините „Туристически пазари“, „Маркетинг в туризма“, „Управление на туризма“, „Съвременни видове туризъм“. Има професионален опит като екскурзовод, управител на спортно-анимационен център, икономически и изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ЕАД, изпълнителен директор на „Турекспо-Варна“АД, директор на Колежа по туризъм-Варна. Член е на Управителния съвет на Варненска туристическа камара и Зам. – председател на Сдружение култура и туризъм на Българския Североизток.

Автор е на над 130 публикации в областта на туризма.

ВИХРА ОГНЯНОВА

ПРИМ ЕКСПО – организатор на ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Завършила Националната Художествена Академия, специалност Пространствено оформление. Активно работи в сферата на графичния, уеб и експозиционен дизайн. Управляващ собственик на: ПРИМ ДИЗАЙН – рекламна и дизайн агенция, създадена през 1990 г.; ПРИМ ЕКСПО  – дизайн и изграждане на рекламни и търговски щандове, организация на панаири, изложения, корпоративни и рекламни събития, собственик на Ваканция и Спа Експо; ПРИМ НЕТ – компания за дигитален маркетинг. Сред създателите на изложението за печатни и рекламни комуникации – COPI‘S.

Член на СБХ, секция „Рекламен дизайн“ и на УС на Камара на дизайнерите в България. Член на Консултативния съвет за туризъм към Столична община.

ДОЦ. Д-Р СОНЯ АЛЕКСИЕВА

И.д. ръководител секция „Туризъм” в департамент „Администрация и управление” на НБУ

Завършила Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ „Св. Климент Охридски” – специалност „Журналистика”.  Има дългогодишен опит като PR експерт, с тясна специализация – PR в туризма. Участвала е в редица чуждестранни и български комуникационни проекти, както и в много български кампании, свързани с изграждането на стратегии, бранд и визия на туризма в България.

Автор е на стотици публикации в областта на туризма, културно-историческото наследство, пъблик рилейшънс и бизнескомуникациите и редица авторски книги и монографии. Сред учредителите е на БДВО, на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA), на Международната борса „Културен туризъм” – Велико Търново. В продължение на 14 години е била PR на БХРА.

Член е на: IPRA, FIJET, IFJ, БАМ, УС на Асоциацията на имиджмейкърите и специалистите по връзки с обществеността „Имагинес”.

ДОЦ. Д-Р. ИНЖ. РУМЕН ДРАГАНОВ

Директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма

Работил е в ТК Слънчев бряг, ВТО”Балкантурист”, „Балкан Холидейз Интернешънал”АД, бил е председател на Комитета по туризъм към Министерския съвет и заместник-министър на Министерството на търговията и туризма .

Понастоящем е редовен доцент в катедра „Информационна среда за туризъм, изкуство и култура”, директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма с учебен музей към УниБИТ, преподавател в Международно висше бизнес училище, председател на СД на Гранд хотел Поморие, председател на КС на Националния борд по туризъм, член на УС на Фондацията за реформа в местното самоуправление, член на УС на Българската федерация по колоездене, член на УС на Асоциацията за здравна превенция, Висбаден, Германия.

ДОЦ. Д-Р ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

Зам.председател на УС на Сдружение Туризъм

Завършил УНСС през 1977 г. със специалност Управление и планиране на националното стопанство. Защитил е докторска дисертация в ЛФЭИ „М. В. Вознесенский” в Санкт Петербург по икономика на тема “Цени и ценообразуване на външнотърговската дейност”. Работи в Министерство на икономиката и в Централния кооперативен съюз. Доцент е в катедра „Икономика“, факултет „Стопанско управление“ към Лесотехническия университет и преподава алтернативен туризъм и стопанско управление. Води лекции и упражнения по бизнес-планиране и контрол, екскурзоводско обслужване и стопанска политика в туризма.

Автор на монографии и учебни пособия за ВУЗ по болно/здравен СПА и Уелнес туризъм, маркетинг, мениджмънт и предприемачество, както и на над 40 публикации, доклади и статии в научни списания и специализирани издания по лозарство и винарство, балнеомедицина, хазартни игри, алтернативни форми на туристическо обслужване, както и на учебни програми за ЛТУ, НБУ, НСА „ В.Левски” по СПА култура и аквапрактики.

ЖУРИ – HOLIDAY MOTION PICTURES

СИМЕОН ИДАКИЕВ

Симеон Идакиев е телевизионен журналист, от 1985 година продуцент и водещ на популярната географска рубрика „Атлас” на Българската национална телевизия и автор на поредиците от филми, обединени от заглавието ”Един мъж, един автомобил, една камера”.

Завършил е ”Българска филология” във Велико Търново. Посетил е над 120 държави на всички континенти, заснел е самостоятелно над 400 филма. Автор е на няколко книги и многобройни публикации в печата, радиостанции и други електронни медии с акцент върху древните култури и цивилизации.

Автор и водещ на рубриките „Посоки” и „Един мъж, един микрофон” по програма „Христо Ботев” на Българското национално радио, и „Светът и всичко в него” на Национална кабелна телевизия „Евроком”.

Член е на Съюза на българските журналисти, Съюза на българските филмови дейци, Българското географско дружество. През 2014 година е приет за член и на Кралското географско дружество на Великобритания.

МАРИЯ КАРАГЬОЗОВА

Изпълнителен директор на CCA Ltd.

Един от учредителите на Международното туристическо изложение „Културен Туризъм“ във Велико Търново, Директор на единствения по рода си международен туристически филмов фестивал в България „На източния бряг на Европа“. Собственик на Агенция за консултации и комуникации – рекламна и медийна агенция, която работи в сферата на презентацията и популяризацията на туризма и туристическите услуги, менажира редица официални събития и фестивали из цялата страна, продуцира специализирани за туризъм филми, клипове, репортажи и презентации.

Специализира в областите: медии, маркетинг и реклама в туризма и управление на културния туризъм.

ДОЦ. Д-Р СТЕФАН СЕРЕЗЛИЕВ

Доц. д-р Стефан Серезлиев работи професионално и като университетски преподавател и изследовател в сферата на интегрираните маркетингови и бранд комуникации, рекламата, ПР, визуалните комуникации и дизайна.

През годините е ръководел творческите департаменти в български и международни агенции за интегрирани маркетингови и бранд комуникации.

Участвал е в редица национални и международни проекти в областите на креативните индустрии и брандинга в туризма: ръководи академични и професионални семинари, вътрешнофирмени обучения; консултира компании и комуникационни агенции в областите на мениджмънта на интегрираните маркетингови комуникации и брандинга, оптимизиране на творческия процес и стратегическото творческо планиране.

Член на: Борд на Superbrands Bulgaria; Борд на Институт по реторика и комуникации; Съюз на Българските Художници (Графичен дизайн);  Съюз на Българските Журналисти; American Academy of Advertising; Ico-D (International Council of Design); един от основателите на Българската Академична Асоциация по Комуникации (БААК) и др.

МАРИАНА МАЖДРАКОВА

ПРИМ ЕКСПО – организатор на ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Завършила Националната Художествена Академия, специалност Пространствено оформление. Активно работи в сферата на графичния и експозиционен дизайн, автор на редица запазени марки, комуникационен дизайн, рекламни и търговски щандове. Сред създателите на изложението за печатни и рекламни комуникации COPI‘S – communication art, print, image, sign.

Член на Камарата на дизайнерите в България.