Търсене
Close this search box.

Албена

Ваканционно селище „Албена“ обявява 2023-та за Година на здравето.

Това съобщи компанията по време на ексклузивна презентация, част от програмата на провеждащото се в момента международно туристическо изложение „Ваканция и СПА“ в София, съобщиха от „Албена“ АД.

В рамките на инициативата ще бъдат организирани няколко специализирани лагера, насочени към превенцията на детското затлъстяване – заболяване, от което страдат близо 30 на сто от децата в Европа. Програмата „Училище за здраве“ е изготвена съвместно с доц. д-р Светослав Ханджиев и доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска – специалисти по проблемите на диетиката и метаболните заболявания. Тя включва индивидуални консултации, антропометрични измервания, касаещи индекса на телесната маса и мастната тъкан, диагностициране на риска от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет, ежедневни лекции и забавни игри с образователна насоченост, теренно лечение с разходки и упражнения, плуване и здравословно меню, приготвено от топ готвачите на Албена.

„Това е съвсем естествено продължение на дългогодишните ни традиции в предлагането на туристически продукт, обърнат изцяло с лице към чистата и носеща здраве природа. Уникалният микроклимат в долината на река Батова, природен резерват Балтата, чистият морски въздух и лековитата минерална вода, натуралните продукти с гарантиран произходи от стопанствата на „Еко Агро“, са сред основните богатства на Албена, които правят ваканционното селище едно от най-предпочитаните локации за здравен и семеен туризъм. Насочихме се към превенцията на детското затлъстяване на първо място заради огромната социална значимост на този проблем, а и заради опита, който придобихме през годините чрез съвместната ни работа с доц. Ханджиев и Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания. Стотици семейства вече се убедиха в полезността на нашите специализирани програми, затова е време повече хора да научат за тях“, каза в рамките на представянето Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Албена Тур“ ЕАД. Тя допълни, че кулминация в посветената на здравето година ще бъде домакинството на 32-и Европейски конгрес по детско затлъстяване в периода 7-10 септември.

В трите дни на „Ваканция и СПА“ „Албена“ ще представи най-новите акценти в портфолиото си за Лято 2023. Сред новостите са също къмпинг и караванинг възможностите.

Днес зам.-директорът на „Албена“ инж. Димитър Станев, отговарящ за бизнес развитието на дружеството, ще участва в кръгла маса на тема „Устойчиви практики в туризма“, в рамките на която ще представи достиженията на приетата през 2017 г. Стратегия за устойчиво развитие, прилагането на принципите на кръговата икономика и Зелената мисия на комплекса.