Търсене
Close this search box.

Back to normal

На 24 февруари 2022 г., в Интер Експо Център – София започва 38-то издание на Международното туристическо изложение Ваканция & СПА. Събитието ще бъде изцяло присъствено и под наслов „Да се върнем към нормалното!“.

След двете най-тежки години в историята на туризма в световен мащаб повече от 110 изложители от цяла България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и др. представят своя потенциал и атрактивни предложения в дните на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО.

Залагаме на много сериозна съпътстваща програма – изложението се превръща във форум, в място за споделяне на идеи и търсене на решения. Проблемите пред бранша са много, само в съвместната работа можем да открием ефективни решения за възстановяване.

В поредица от събития с участието на десетки експерти от водещи компании в различни сфери на туристическата индустрия, хотелиери, туроператори, представители на дестинации, създатели и доставчици на нови технологи и  утвърдени журналисти ще дискутираме част от основните въпроси, които стоят пред бранша:

  • Финансови инструменти за възстановяване на бизнеса;
  • Значението на междуинституционалното взаимодействие при решаване на важни за доброто функциониране на бранша въпроси;
  • Доколко успяваме да създадем „продаваеми туристически продукти”?
  • Как да привличаме и развиваме качествени изложби, конференции, конгреси, спортни и корпоративни събития?
  • Кои са технологичните решения, които се очаква да намерят място в екосистемата за пътувания през следващата година?
  • Как да увеличим директните онлайн резервации?
  • Колко е важно адекватното професионално образование за успеха на всекисектор от туристическата индустрия?
  • Кои ключови фактори определят успеха и устойчивото развитие на туристическата дестинация?
  • Заличават ли съвременните технологии разликата между традиционните (ТО/ТА) и онлайн (ОТА) травъл агенции?
  • Защо е важно създаването на гаранционен фонд в туризма?

Няма как да изброя всички участници и лектори – те са над 25 само в събитията, които ние организираме, отделно има дискусии, презентации и семинари на Министерство на туризма, на браншови организации, компании и на част от изложителите.

Програмата е доста богата, два дни се оказаха твърде къси за всичко, което имаме да си кажем, интереса към форума е изключителен, а участниците са страхотни специалисти и смятаме, че ще се получи много полезно събитие, както като информация, така и като възможност за контакти и партньорства.

Вече много години работим в подкрепа на туризма, нашата основна цел винаги е била да направим Ваканция & СПА още по-ефективно събитие. Днес това е още по-важно, тъй като всички се опитваме да ускорим рестарта на бизнеса след кризата. Туризмът е бизнес, който се случва на живо! Очакваме в двата дни на изложението събирането на участници и гости от различните сектори на туристическата индустрия да възстанови директният контакт, най-важното в момента. Доверие се гради лице в лице.