Търсене
Close this search box.

HIGHLIGHTS

Акценти от представянето на Община Берковица в 39-ото издание Международно туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА 2023

На собствен щанд с атрактивен дизайн Община Берковица ще представи рекламни материали с туристическите дадености на града под Ком – природните забележителности, културно-историческото наследство, традициите и обичаите, занаятите и събитията, които отличават Берковица от останалите населени места в културната карта на България.

Берковският  Балкан, с величествения връх Ком (2016 м), е гордост за берковчани. Той е начална точка на най-дългия пешеходен планински туристически маршрут Ком – Емине (600 км).

Гордост за берковчани са и множеството забележителности, които отразяват различни периоди от историята на града и бита на хората. Чешмата „Малинарка“, изградена от берковски розов мрамор в чест на девойките малинарки, възпети от великия Вазов, къщата музей на Иван Вазов, Етнографският музей и символът на град Берковица – Часовниковата кула, която оглася града повече от два века, са само малка част от културното богатство на града.

На щанда ще узнаете и за ежегодните културни събития, които се провеждат в Берковица и които са спечелили почитатели в цялата страна – Фестивал на духовите оркестри – БДМ фест, масов поход до връх Ком, традиционните празници на Берковския Балкан и на малината, Мото рок фест Берковица, празника на град Берковица – 8 септември, Национална литературна награда „Йордан Радичков“.

С участието си в официалното откриване на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2023 фолклорни състави от нашия град – танцов състав „Малинарка“ и фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ ще представят очарованието на нашите традиции и обичаи като ни потопят в магията на местния фолклор.

Община Берковица ще вземе участие и в томболата, като подари една специална награда – ВАУЧЕР „ПОДАРИ НЕУВЯХВАЩИ СПОМЕНИ НА ТЕБ И ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО В ПОДНОЖИЕТО НА ВРЪХ КОМ“.  Ваучерът важи за настаняване на двама възрастни с две деца, настанени в студио в хотел в Берковица –  две нощувки с включени закуски и вечери, безплатно посещение на Музеен комплекс – Берковица и безплатна разходка с гид из забележителностите на града. 

На изложението ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2023 ще се докоснете до нашата Берковица – чудното българско райско кътче.

А щом я посетите и усетите нейната магия, тя ще остане завинаги в сърцето ви!