Търсене
Close this search box.

OUT OF THE BOX – НЕСТАНДАРТНИ МАРКЕТИНГОВИ ТЕХНОЛОГИИ | 15.02.2023 | 14:30-16:00 | Зала HOLIDAY 2

Александрос Арабатзис е бизнес консултант с опит в областта на туризма и износа на селскостопански храни.

Той е учил право в Солун и притежава две магистърски степени, една по медии и комуникации и друга по мениджмънт.

Той има богат опит в работата с частни и публични организации в областта на туризма и агробизнеса/промоцията на гастрономията, управление на дестинации, дигитален маркетинг, онлайн и офлайн кампании и др.

Катя Тодорова, Founder & CEO, Дигитална бутикова маркетинг и бранд агенция MEmotion. Катя основава бутиковата дигитална бранд агенция MЕmotion през 2013 г. През 2015 г. MEmotion става част от CLIENTRIC Group. – консорциум от компании в сферата на иновативните софтуерни и интерактивни маркетинг решения, в който Катя е управляващ партньор. Към днешна дата Катя и екипа й стоят зад повече от 400 успешни бранд стратегии и решени маркетинг казуса за бизнесите. Има 2 завършени магистратури – по Телекомуникации и Бизнес мениджмънт. Последните години надгражда знанията и уменията си отново в Института по Неорайхианска Аналитична Психотерапия, основан от Мадлен Алгафари и още световнопризнати неорайхиански терапевти.
За последните 10 години можем да кажем, че стъпваме на голям практически опит, базиран на реализирани повече от 400 успешни бранд стратегии и решени маркетинг казуса за бизнесите и завършени 1500+ проекта. В професионалната си кариера е лектор на едни от най-големите и значими събития за маркетинг и технологии у нас – Webit, TravelAcademy, IAB mix, OAConf, Hackconf, Национален Инвестиционен Хотелски Форум, DigitalPro конференцията и над 20 други. Преподавала е свои курсове в SoftUni, M3 college и StartItSmart.

Александър Балкански e изпълнителен директор на ЛинкМобилити (България, Румъния, СевернаМакедония)
Има над 20 години опит в Телеко&Технолоджи компании. Обича иновациите и предизвикатествата.

Андрей Лилов e основател и управител на технологичната компания URBO и URBO STUDIO. Опитен изпълнителен директор с демонстрирана история на работа в компютърнaта софтуер индустрия и туристически сектор. Предприемач, специалист в бизнес планирането, продажби, управление на взаимоотношенията с клиенти и развитие на международния бизнес.  През 2014 г., той създава първата си собствена компания за мобилни дистрибуционни и маркетингови решения за хотели и ресторанти. Следвайки световните тенденции в бързо развиващата се технологична среда, потреблението на мобилни устройства и необходимостта от оптимизирани решения, които да улеснят живота на хората, се ражда платформата URBO заедно с концепцията SmartPass Sunny Beach. През 2016 г. основава Академията за иновации в туризма, с акцент върху модерните инструменти и техники за увеличаване на продажбите.

ТУРИСТИЧЕСКИ БРАНДИНГ НА ДЕСТИНАЦИИТЕ | 16.02.2023 | 11:00-12:00 | Зала HOLIDAY 2

Д-р Десислава Алексова е гл. асистент в Международното висше бизнес училище – Ботевград, собственик и управител на „Креативо.ком“ ЕООД. Член на Българската туристическа камара, Асоциацията на парковете в България и КС към министъра на туризма. Има дългогодишен професионален опит в сферата на туризма, образованието и устойчивото развитие, и като външен експерт/консултант в общините Ботевград, Костинброд, Чипровци, Горна Малина и Радомир. Участвала е в над 20 международни проекта, свързани с регионалното развитие на туризма, проучването на туристическия потенциал и изготвянето на стратегически и програмни документи в различни общини. Автор е на над 70 научни публикации.

Вихра Огнянова е бранд мениджър и дизайнер, възпитаник на Националната Художествена Академия със специалност Рекламен дизайн.
Работи активно в сферата на графичния, уеб и изложбения дизайн. Има дългогодишен опит в туристическия брандинг и реклама, автор на редица запазени марки. Управляващ собственик на Прим Експо – компания за проектиране и организиране на панаири, изложби и корпоративни събития, собственик на най-голямото туристическо изложение в България “Holiday & SPA Expo”; Съсобственик и управител на Прим Дизайн ООД и на Прим Нет ООД. Съпредседател на Контролната комисия на Съюза на българските художници, член на Камарата на българските дизайнери.

АТРАКЦИОНИТЕ И ФЕСТИВАЛИТЕ КАТО ЧАСТ ОТ ТУРИСТИЧЕСКАТА ДЕСТИНАЦИЯ И ПРЕЖИВЯВАНЕ | 16.02.2023 | 12:15-13:45 | Зала HOLIDAY 2

Десислава Митева-Иванова e съсобственик и управител на цирк Иванов, председател на Българска Младежка Циркова Асоциация.

Притежава над 20 г. опит в сферата на цирковото изкуство и ентъртейнмънта, специалист изграждане и управление на творчески проекти, координатор мобилност и реклама на турнета. Екатерина Христова има над 10 годишен опит в областта на гостоприемството, включително управление на хотелски комплекси, обучение на персонала, стратегически брандинг и организиране на събития. Лектор и фасилитатор на тематични работилници и майсторски класове за брандинг и дизайн на преживявания. Магистър със специалност „Управление в туризма“. Член на Управителния съвет на Българската асоциация на винените професионалисти.

Българската асоциация на винените професионалисти е инициатор и организатор на Международния ден на мавруда (26 октомври) – Празник на българското вино. Международният ден на мавруда е общностна инициатива, която включва провеждането на тематични винени фестивали, помощ и насърчаване на сътрудничество и организиране на събития, които да насочват вниманието към българското вино и българските винени райони през целия месец октомври.

Илияна Щерева-Иванова – е експерт в управление на туристически дейности; организиране на събития, фестивали, специфични видове туризъм; организация и управление на проектни дейности. През 2015 г създава информационната платформа fest-bg.com, която обединява повече от 1200 специализирани публични културни събития в България. Платформата е своеобразен туристически гид за събитиен туризъм. През 2021 г. създава Асоциация Фестивалите в България – организация с нестопанска цел, регистрирана за осъществяване на дейност в обществена полза за подкрепа на бизнеса и устойчиво развитие на фестивалния, културния и събитийния туризъм. Щерева-Иванова управлява туристически компании и разработва стратегии за организиране на събития, конгреси, семинари и специфични видове туризъм. Ръководи екип, специализиран в разработката на стратегически документи за развитие на туризма.

Георги Тумпалов е собственика, проектирал и изградил най-големия новопостроен замък в Европа – „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Замъкът е атракция, която популяризира страната ни в цял свят. Стилът на Замъка е вълшебен и това е тайната на магическото му въздействие – осъществената мечта да построиш Замък, който го има само в приказките. „Влюбен във вятъра” е една уникална атракция, не само за България. Той привлича с еднакъв интерес и възхищение, както българи, така и чужденци. Стефан Еленков е основателят и Изпълнителен директор на водещата промоутърска компания – Фест Тийм. Неговото име и това на компанията стоят зад организацията на фестивалите: Hills of Rock в София и Пловдив, Spice Music Festival в Бургас, ARTE Feastival във Велинград, като за последния фестивал, Фест Тийм получава наградата на БАХР – „Най-добър организатор на събитие в туризма“ за 2021 г.

Компанията организира и концертите в България на: Arctic Monkeys, Iron Maiden, Jason Derulo, IMANY, Papa Roach, Five Fingers Death Punch, Sting, Tom Jones, Zucherro, Lenny Kravitz, Roger Waters и др., както и предстоящите събития: Hot Wheels Monster Trucks, Eross Ramazzotti, Pantera, Dubioza Kolektiv.

КАУЗАТА НА ДОБРАТА ЖУРНАЛИСТИКА В ТУРИЗМА | 16.02.2023 | 16:00-17:00 | Зала HOLIDAY 2

Белла Карагьозова е изпълнителен продуцент в БНТ на предаванията  „Туризъм БГ“, с водещ Благой Бойчев, „Извън играта“, с водещ Люба Пашова, „С Бнт завинаги“, с водещ Драгомир Драганов, Национални празници и церемонии, Новогодишни  програми на БНТ.

Бистра Варнева е журналист с дългогодишни интереси в сферата на туризма. Работила е в Радио Варна, в. „Стандарт“, Радио Фокус, в. „Варна“ и др. Била е отговорен редактор на в. „Стандарт Варна“ и главен редактор на Регионалния телевизионен център към БНТ във Варна. От 2009 г. е редактор и сценарист на документални филми в РТВЦ-Варна. Автор на документалните филми за ветроходеца капитан Георги Георгиев, за златния халколитен некропол във Варна, за братята Шкорпил, за създателя на варненската Морска градина Антон Новак и др. През 2012 г. създава телевизионната поредица „№1 – туризмът“, която се излъчва по БНТ2 и в която днес има повече от 80 филма.

Диана Саватева, зам.кмет на община Бургас – култура, туризъм и спорт. Завършила българска филология, дългогодишен журналист, кореспондент и отговорен редактор във вестник „24 часа“, народен представител и заместник председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, член на Писателско дружество Бургас и автор на две поетични книги. Била е хоноруван преподавател в БСУ.

Виктор Топалов е създател на страницата „Бохемска София“, автор на книгата „Бохемска София: Духът на стария град“ (2022) и съавтор и съставител на „Бохемска София: Истории от жълтите павета“ (2021). Двете книги, издадени от Orange Books, съдържат биографични разкази за видни личности от културния и обществения живот на София от края на XIX и първата половина на XX век. Участва като сценарист и водещ в заснемането на три кратки научно-популярни филми – „В сърцето на стария град“, „Старите сгради в район „Оборище“ и „Прочутите жители на район „Оборище“. През миналата година написва сценария на филма „Стара София оживява: Писателското кафене“, в който разказва за историята на най-емблематичното заведение в стара София.

Води образователния подкаст „Бохемска София разказва“, поредицата с online интервюта „Софийски разкази“ и ежемесечната авторската рубрика „Софийски истории“ в предаването „Радиотуристи“ по Classic FM.

Георги Палахутев е туроператор със специализация в немски пазар, входящ туризъм. Обслужа малки туристически групи от Германия, Австрия и Швейцария. Културен, винен, планински и приключенски туризъм. Завършил спец. „Туризъм“ в СУ. От 2001 г. Правоспособен екскурзовод и планински водач. Член на АЕБ и АПХ. Член на БААТ. Съавтор на престижното издание DuMont Reisehandbuch Bulgarien – в момента най-актуалният пътеводител за България на немски език (2021 г. четвърто издание). Съавтор на първия пътеводител на немски език за София: DuMont Direkt Sofia Reiseführer. Автор на първия пътеводител за Източни Родопи. Съавтор в миналото на част от националните рекламни брошури на Министерство на туризма.

Георги Крумов е журналист, режисьор и продуцент. Сред създателите на студентското предаване КУКУ и телевизионните предавания ЧАСТЕН СЛУЧАЙ, МРЕЖАТА, ЩАБА НА ЕВОЛЮЦИЯТА, НАСЛУКА и много други, реализирал документални филми за БНТ, БТВ, ЕВРОКОМ, МСАТ. Проджект мениджър на поредица филми за Европейската комисия.

Основател на Телевизия ТУРИЗЪМ и кросмедия проекта ВИЖ БЪЛГАРИЯ. Носител на награди за най-добър туристически филм и трикратен носител на наградата за телевизия на Министерството на туризма.

Силвия Чалъкова е журналист с над 15 години опит в електронните и печатните медии. В ефира на телевизия Евроком нейното предаване по авторска концепция „РеФреф за здраве” е вече шест години. „Рефреш за здраве“ е предаване за здравословен лайфстайл на съвременните хора, което има и рубрика „Екскурзия за рефреш“. Предаването получи награда „Най-добро лайфстайл предаване на 2022 г.“, а Силвия – наградата „Най-добър телевизионен водещ на 2022 г.“ в сферата на отразяването на здравни и екологични теми. Силвия е автор и на концепцията на Травъл сайта Palatka.bg, както и негов автор 4 години. Понастоящем е част и от Маркетинг отдела на телевизия „Травъл ТВ“.

Светослав Николов е доказал се професионалист в сферата на медиите с опит като новинар, автор и водещ на предавания в различни радиостанции. Към момента той е програмен директор на Jazz FM и основна двигателна сила на радиото, като активно участва във всички процеси, засягащи джаз сцената в страната. Можете да чуете гласа на Светослав и като водещ на предаването „За града” по bTV Radio. Като част от мисията си в единственото радио за джаз, соул и фънк в България, той инициира и ръководи кампании като „Джаз истории“ и „Джаз в цялата страна“ за съхранение и популяризиране на българския джаз.

Бил е част от българската редакция на BBC в Лондон, радио „Свободна Европа“ и БНР,  сътрудничи на българската общност в Торното – „Български глас“. Има засилен интерес и познания в сферата на музиката, културата и културните политики.