Търсене
Close this search box.

Мадагаскар – идеалната морска дестинация

Най-добрите места за наблюдение на морския живот са защитената морска зона Nosy Tanikely, архипелагът Мицио и рибарското селище Анакао

Мадагаскар предлага незабравими срещи със своите жители, демонстрирайки тяхната доброта и отличително майсторство
Мадагаскар предлага незабравими срещи със своите жители, демонстрирайки тяхната доброта и отличително майсторство

Като остров, заобиколен от Мозамбикския канал и Индийския океан, Мадагаскар е изключителна морска дестинация. Със своя целогодишен мек климат, това е удоволствие за пътниците, които искат да избягат от всичко това и да преоткрият удоволствието от излежаването на плажа. Километри бял пясък, простиращ се покрай тюркоазено море, очакват посетителите. Къпане, слънчеви бани, водни спортове, наблюдаване на идването и заминаването на канутата с аутригери и среща с местните жители – всичко, което трябва да направите, е да се оставите да бъдете приспивани от нежния мир на живота по крайбрежието на Мадагаскар.

Разнообразни водни спортове

Мадагаскар е преди всичко остров, така че очевидно има много водни дейности. Започвайки с гмуркане. Най-добрите места за наблюдение на морския живот са защитената морска зона Nosy Tanikely с цветни коралови риби, скатове, баракуди и черни корали. За опитни гмуркачи около архипелага Мицио има красиви подводни скали и пещери. На юг рибарското селище Анакао предлага екскурзии до каньони, украсени с величествени арки.

Купи билет за изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024

А защо не се възползвате от едно пътуване до Мадагаскар, за да опитате уиндсърф и кайтсърф? Заливът Сакалава и Изумруденото море в Диего-Суарес са сред най-добрите места в света за тези спортове. Има и Sainte-Marie на изток и красив плаж с фин бял пясък на югоизток. Предлагат се курсове за всички участници, от начинаещи до напреднали.

Какво да кажем за сърфирането? Е, това се провежда в топли води на Мадагаскар, което прави спорта още по-приятен. На острова има няколко места, разпръснати из цялата страна. Например, има много хубави тръби близо до река Самбава на североизток. Можете дори да намерите най-старото мадагаскарско сърф училище на изток, в Mahambo, където Baie Maxime предлага перфектни условия. В южната част на острова Anakao, Lavanono или Baie Monseigneur очакват сърфистите сред идилични пейзажи.

Мадагаскар е една от най-добрите дестинации в света за спортен риболов. Повечето излети се организират в северната част на острова, главно край западния бряг. Опитни шкипери и водачи предлагат да се качат на техните лодки и да се отправят към морето, за да тестват способността си да навиват големи улови.

Участието в сесия за спортен риболов означава, че можете да изследвате някои от най-красивите морски пейзажи в Мадагаскар. Тези на Nosy Be, Diego-Suarez, архипелага Radama или Fort Dauphin в далечния югозапад. Предлагат се няколко метода за риболов за улов на видове като баракуда, дорадо, паламуд, нишка или групер. Много доставчици предлагат риболов по метода хвани и пусни. Често морските пътувания за спортен риболов са шанс да наблюдавате големи морски видове като китови акули, костенурки и гърбати китове.

Разнообразна култура

Мадагаскар предлага уникални срещи със своите жители, демонстрирайки тяхната доброта и отличително майсторство. Островът е оживен занаятчийски център, съчетаващ древни практики, предавани от поколения, с нововъзникващи изкуства. Забележителна сред тях е дърворезбата Zafimaniry, призната от ЮНЕСКО за нематериално културно наследство от 2008 г. Мадагаскар може да се похвали и с разнообразен набор от занаятчийски умения, включително традиционна бродерия, тъкане на коприна, кожени изделия, кошничарство и бижута, изработени от скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Мадагаскар е и топ кулинарна дестинация в Индийския океан. Кухнята му, повлияна от африканските, азиатските и индийските традиции, предлага разнообразна гама от вкусове. Оризът е основен елемент в мадагаскарската кухня, придружаващ различни ястия с месо, риба и морски дарове. Североизточната част на острова е известна с изобилието си от кокосово мляко и ванилия, придаващи сладки, екзотични тонове на местните ястия. Като водещ световен производител на ванилия, Мадагаскар използва тази емблематична подправка в много ястия, заедно с други подправки като чесън, къри и джинджифил.

Несравнима дестинация

Островът разполага с всичко необходимо за една луксозна обиколка, предоставяща на пътешествениците изключителни преживявания. Все по-голям брой професионалисти в туризма се специализират в туристически продукти от висок клас. Мадагаскар разполага с редица клубни хотели с възможност да се насладите на широка гама от спортни и културни дейности в допълнение към традиционните хотелски услуги. Заведения от най-висок клас се намират и в курортни дестинации като Nosy Be и Diego-Suarez на север и Sainte-Marie на изток. Има и луксозни хотели в централните планини.

Няма да се върнете от пътуване до Мадагаскар напълно безразличен: островът докосва дълбоко сърцето по различни начини.

За тези, които са „виждали всичко“ и „направили всичко“, това е най-добрата дестинация, която наистина е извън утъпкания път, тъй като Мадагаскар е уникално пътешествие.

Статистика на Мадагаскар

  • 1600 км север-юг
  • 4800 км брегова линия
  • вторият най-дълъг бариерен риф в света
  • 6 от 8 вида баобаби в света са ендемични
  • 294 вида птици
  • над 1000 вида орхидеи
  • около сто вида лемури

Пренасяме се в Мадагаскар с изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024