Търсене
Close this search box.

ВАКАНЦИЯ & СПА се проведе за 38-ми път в София

За 38 ми път се проведе най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и СПА Експо“, организирано от Прим Експо под егидата на Министерство на туризма на Република България. След най-тежкия в съвременната история период в залите на Интер Експо Център София на 24 и 25 февруари 2022 г. туристическата индустрия показа, че постепенно, но уверено се възстановява.

Участие взеха 118 изложители, представители на пълния спектър туристически услуги, туроператори и съпътстващи дейности, технологични компании, организации за управление на дестинациите, културни институти, общини.

Пред повече от 5000 участници, посетители и гости, туристически компании, хотели, културни обекти, национални и регионални представителства, местни и национални власти от България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и др. отправиха своите покани за пътувания и нови преживявания.

ВАКАНЦИЯ & СПА – нови посоки и стари приятели

За първи път в туристическо изложение в България участва Монголия – страната на древни номади и легенди, представена от Посолството на страната в България.

Туристическия потенциал на страната си представи и  Посолството на Индия в България.

Една от най-посещаваните от български туристи дестинация – Гърция, тази година участва в Международното изложение „Ваканция и СПА Експо“представена от регионални туристически организации, както и с колекция от първокласни хотели и неустоими оферти.

За първи път тази година се представи пред българските туроператори  и един от най-утвърдените туроператори от Ирак – Nineveh Travel & Tourism.

ВАКАНЦИЯ & СПА – богата конферентна програма и активни делови контакти

Съпътстващата програма на изложението предизвика много сериозен интерес както сред участниците, така и сред посетителите на изложението.

Министерство на туризма на Република България организира кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред туристическия сектор и междуинституционално взаимодействие.

В рамките на изложението се проведе и годишната среща-дискусия на Националния борд по туризъм „Взаимодействие на държавата и бизнеса в една посока. Нови модели за устойчив туризъм и конкурентоспособност на туристическа дестинация България“.

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти беше домакин на дискусията „Финансови инструменти за възстановяване на бизнеса.

Своето открито заседание проведе и  Постоянната комисия по местно самоуправление, икономическа политика и туризъм към НСОРБ.

Една от най-интересните дискусии беше посветена на умението „Да продаваш преживяване“, в която Алфредо де Лигуори – Ръководител на регионалната агенция за промоция на туризма в Пулия, сподели своя опит.

Бъдещето на събитийната индустрия  и проблемите пред развитието на  качествени изложби, конференции, конгреси, спортни и корпоративни събития беше темата на форума, организиран от „Прим Експо“ и Българското конгресно бюро.

Специално място в програмата на „Ваканция и СПА Експо“ беше отделено на новите технологии, които през последните години особено динамично заеха място в туристическата индустрия. Организатори на форума бяха „Прим Експо“ и URBO.

Туризмът онлайн или с туристически посредник беше темата на „сблъсъка“ с популярните водещи Иван и Андрей. В нея взеха участие представители на Обединение „Бъдеще за туризма“ и eSky.bg и Flataway.bg.

Липсата на кадри със специални умения, с добра квалификация и мотивация за работа на туристическия пазар е постоянен проблем. На тази тема беше и  организирана от Обединение „Бъдеще за туризма“.
Беше представен и проектът BULGARIA WANTS YOU.

ВАКАНЦИЯ & СПА – Всяко кътче на България Ви приветства

Общините бяха сред най-многобройните и атрактивни участници в 38-ото издание на Международното изложение „Ваканция и СПА Експо“. Освен потенциала на дестинациите, които представляват, местните администрации подкрепят сериозно туристическия бизнес от регионите и активно промотират културни събития и забележителности.

Столична община за поредна година е партньор на най-престижния туристически форум у нас.ОП“Туризъм“ и Софийски туристически район се представят с уникална колекция тематични карти с нови туристически маршрути: „Винена карта на София“, „Опознай птиците на София“ и карта на „Арт изкуствата на София“.

Трявна и Дряново демонстрираха добър пример за междуобщинско сътрудничество със съвместното си участие в изложението.

Велико Търново  представи емблематични събития от богатата културна програма на региона: летния оперен фестивал „Сцена на вековете, фестивалът на занаятите – Нощ на Самоводската чаршия и различни празници и чествания, на които Старата столица е домакин.

Община Каварна представя многобройните хотели и къщи за гости в региона, вкусната черноморска храна и множеството предложения за активен отдих.

Община Самоков продължава да утвърждава позициите си като атрактивна дестинация в четири сезона

Визията на шуменското присъствие на международното изложение в София е обвързвана с 40-годишнината на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.

Община Казанлък за първи път се представя във „Ваканция и СПА Експо“ в партньорство с изграждащия се в момента 5-звезден СПА и балнеокомплекс на територията на общината, край минералните бани в с. Овощник.

Община Павел баня представи празниците на розата и минералната вода и уникалните кукерски игри от региона.

Стара Загора посрещна гостите на Международното изложение със специална програма на квартет тромбони от Държавна опера – Стара Загора

Свое представяне в залите на Международното туристическо изложение имаха още Банско, Ботевград, Ардино, Брацигово, Бургас, Девин, Чепеларе, Чирпан, Елена, Етрополе, Габрово, Хасково, Хисаря, Карлово, Кюстендил, Ловеч, Минерални бани, Петрич, Пловдив, Приморско, Русе, Самоков, Сандански, Сапарева баня, Севлиево, Сливен, Смолян, Стрелча, Свищов, Варна, Вършец, Велики Преслав, Видин, Златица, Златоград.

ВАКАНЦИЯ & СПА благодари за подкрепата на:

Министерство на туризма на Република България; Столична община; Национален борд по туризъм; URBO Studio; 21 Hoteliers; Българско конгресно бюро; Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация; VasiliadisTravel; Обединение „Бъдеще за туризма“; Асоциация на българските туроператори и туристически агенти; Български съюз по балнеология и СПА туризъм; Национално сдружение на общините в Република България; Асоциация на екскурзоводите в България; Българска асоциация на туристическите агенции; Българска туристическа камара; Сдружение „Туризъм“; Медикал Импекс

Нашите медийни партньори:

Българско национално Дарик радио; Национална телевизия Евроком; Травел ТВ; Bgtourism.bg; TravelNews; See.bg; Списание „Дестинация България“; Welcome.bg; BulgariaInfoGuide; TheExperts; ExpoWorld.bg; Read & Travel; Travelmarket.bg

 

ПРИМ ЕКСПО

1421 София, ул. Акация 5-13Б
тел.: 02 8657265
primexpo@primdesign.com

https://holidayfair-sofia.com/