Търсене
Close this search box.

Smile

ДЕНТАЛНА КЛИНИКА ДЕНТАПРАЙМ – ВАРНА ОТНОВО ЩЕ ВРЪЧИ НАГРАДАТА СИ ЗА „НАЙ-КРАСИВА УСМИВКА В ТУРИЗМА” НА „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО” 2022

И през 2022 г. дентална клиника Дентапрайм – Варна ще връчи своята престижна награда „Най-красива усмивка в туризма”. За 14-и пореден път това ще се случи в рамките на Международната туристическа борса „Ваканция & СПА Експо” 2022, чийто акцент тази година ще бъде поставен върху мотото “Завръщане към нормалното”/ “Back to normal”.

Като най-голямата и най-модерната частна дентална клиника в Европа, Дентапрайм предоставя цялостни естетични и имплантологични лечения. Вече 16 години клиниката следва мисията си да осигури достъпна висококачествена дентална грижа, акцентирайки върху прилагането на най-новите дигитални технологии за диагностика, планиране и извършване на леченията, както и за производството на зъбни конструкции в собствена лаборатория. Благодарение на непрестанните иновации, оптимизацията и дигитализацията на всички работни процеси, клиниката продължава да жъне успехи и дори успява да увеличи мащабите си на работа в предизвикателни условия.

Въпреки глобалната пандемия през последните няколко години и трудностите, пред които е изправен бизнесът в България, Дентапрайм се разраства значително. За да откликне на големия брой искащи лечение пациенти от България, Германия, Австрия, Русия, Великобритания и редица други страни по света, клиниката непрестанно подобрява концепциите си, реализира смели бизнес модели и разширява екипа си, който вече надхвърля 500 души и има възможност да обслужи над 10 000 пациенти годишно.

Условията на пандемията станаха причина хората масово да ограничат пътуванията си и поставиха нови предизвикателства пред Дентапрайм. За да ги преодолее, клиниката заложи на редица партньорства и съвместна работа с представители на туристическата индустрия. Заедно с тях създава туристически продукти, които комбинират денталното лечение с незабравима почивка. Към момента клиниката си партнира с редица хотели, ресторанти, спа центрове, туроператори и търговски обекти във Варна и региона за предлагането на атрактивни концепции. Малка част от съвместно предоставяните туристически продукти са организацията на престоя на пациентите – полет и хотел, както и екскурзии до популярни местни забележителности. От своя страна, засиленият интерес и големият брой пациенти водят до целогодишната заетост на клиниката, като по този начин Дентапрайм осигурява постоянен поток от клиенти и на своите партньори през всеки сезон. Пандемичните условия през последните няколко години и породените от тях проблеми оказват значително влияние върху денталния туризъм, затова и Дентапрайм непрестанно разширява партньорствата си и търси нови решения чрез създаването на оригинални туристически продукти.

Освен предизвикателствата, 2021 г. беше и година на много хубави събития за Дентапрайм. Едно от тях е световният рекорд, който клиниката постави, след като Гинес официално призна сградата ѝ за най-голямата във форма на буква, а именно буквата “D”. Тя е символ и репрезентация на клиниката, а с височината си от 15 метра не остава незабелязана и дори приковава очите на пътуващите към летище Варна още в самолета. Със своите 57 кабинета за лечение сградата се превърна и в най-голямата частна дентална клиника в Европа.

Нейните забележителни характеристики се простират и отвъд нестандартна форма и дизайн. Клиниката е оборудвана с последно поколение HEPA филтри, които поддържат въздуха в стаите чист и здравословен, а сложният процес, включващ физични филтри и обратна осмоза, осигурява постоянен достъп до пречистена вода. Нейното откриване е свързано с отговорността към пациентите и служителите, но също така поставя и акцент върху грижата за околната среда. Чрез обезпеченост със соларни панели, използване на електромобили и годишното засаждане на 100 000 кв. м дървета, Дентапрайм цели да се превърне и в първата в Европа дентална клиника, която е напълно неутрална по отношение на климата.