Търсене
Close this search box.

КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ И ЛЕКТОРИТЕ В ПРОГРАМАТА НА ВАКАНЦИЯ & СПА 2022

СПОДЕЛЕНИ ЦЕННОСТИ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА СЪБИТИЙНАТА ИНДУСТРИЯ

Проф. Д-р Мариела Модева
Заместник министър на туризма
Завършила е „Културология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Има специализации по „Приложно културознание” (маркетинг, мениджмънт и PR) и „Журналистика“. Притежава ОНС „доктор“. Професор по обществени комуникации и информационни науки, дългогодишен преподавател. Била е член на НС за опазване на недвижимите паметници на културата към Mинистерство на културата, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството по въпросите на опазване на недвижимите културни ценности, европейски програми и проекти за развитие на културния туризъм, както и експерт към парламентарна комисия „Култура и медии“ в 44-то Народно събрание на Р България. Ръководител и водещ изследовател по въпросите на специализирания туризъм в национални и международни проекти. Автор е на над 100 публикации. Член на Международния научен комитет по културен туризъм на ICOMOS International.

Модератор:
Теодора Жилкова
Изпълнителен директор на БЪЛГАРСКО КОНГРЕСНО БЮРО
Теодора Жилкова е експерт и практик с богат международен опит и партньорска мрежа в събитийната индустрия и е добре позната на международната MICE сцена.
Паралелно с международната си практика и работа във Великобритания, от 2017г. Теодора Жилкова работи в посока на привличане и организиране на международни събития в България. През 2018 г., под нейно ръководство и инициатива за участие в конкурс, печели доверието на международната асоциация TCI Network за провеждане на тяхна регионална конференция в София (20 – 22 март 2018 г.), на която ИАНМСП става партньор. Година по-късно, през 2019 г., г-жа Жилкова ръководи и организирането на националната клъстерна конференция от името на Асоциацията на Бизнес клъстерите в България, проведена в рамките на европейските клъстерни седмици. От декември 2019 г заема поста изпълнителен директор на „Сдружение Българско Конгресно Бюро – БКБ“.

Геновева Христова-Мъри
Управляващ директор на Ligna Group
Магистър по Международни икономически отношения, УНСС.
Съ-собственик и управляващ директор на Ligna Group и MISSIA23.
Ссновател на Ligna Studios.
Продуцент и мениджър на VICTORIA – българският представител на Евровизия за 2020 и 2021г.
Международен експерт в развитието на бизнес клъстери и председател на „Български мебелен клъстер“ и сдружение „КреаТех България“.

Пламен Славчев
Директор „Организация на събития“ в София Тех Парк
Част от екипа на София Тех Парк от 2016 г., който успешно разви и утвърди научно-технологичния парк като предпочитана локация за събития в сферата на иновациите, предприемачеството и технологиите. Има над 10 г. професионален опит в областта на конгресния и събитиен сектор.

НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО ЩЕ ОКАЖАТ ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ

Модератор:
Андрей Лилов
Основател и управител на технологичната компания URBO
Опитен изпълнителен директор с демонстрирана история на работа в компютърнaта софтуер индустрия и туристически сектор. Предприемач, специалист в бизнес планирането, продажби, управление на взаимоотношенията с клиенти и развитие на международния бизнес.  През 2014 г., той създава първата си собствена компания за мобилни дистрибуционни и маркетингови решения за хотели и ресторанти. Следвайки световните тенденции в бързо развиващата се технологична среда, потреблението на мобилни устройства и необходимостта от оптимизирани решения, които да улеснят живота на хората, се ражда платформата URBO заедно с концепцията SmartPass Sunny Beach. През 2016 г. основава Академията за иновации в туризма, с акцент върху модерните инструменти и техники за увеличаване на продажбите.

Даниел Лорер
Министър на иновациите и растежа.

Даниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава се като инвеститор и предприемач с 20-годишен международен опит. През 1999 г. Даниел Лорер основава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus. По-късно работи като IT експерт в израелската хай-тек компания Mercury Interactive, един от създателите е на Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения. Лорер е един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures – фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Преподава в Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки и в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

Soraia R. A. Letra
Chief Business Development Officer, YieldPlanet – a premium software provider focused on hotel distribution and channel management.
The multilingual brand strategist, has 10+ years of working experience in different marketing roles, gaining expertise in growth strategies, project management and crafting digital brand experiences.
YieldPlanet delivers powerful yet easy to use solutions to meet and surpass the challenges of distribution and revenue management. YieldPlanet’s solutions are being used by over 4 000 clients in more than 60 countries.

Васил Шандурков
Търговски мениджър за България на Sabre International
Sabre Bulgaria е дъщерно дружество на Sabre Inc., глобална технологична компания, обслужваща най-голямата индустрия в света – за пътувания и туризъм. Sabre Inc. създава нов пазар за персонализирани пътувания. Те са партньори с авиокомпании, хотелиери, агенции и други туристически партньори, и да предлагат персонализирани преживявания на пътниците с технологични решения от следващо поколение.

Красимир Тръпчев
Главен изпълнителен директор на Clock Software
Красимир Тръпчев е в индустрията на хотелските технологии от 1996. Сериен предприемач, подпомагащ иновациите в хотелските технологии и лектор в различни мероприятия. От 2013 най-новият проект на компанията, Clock PMS+ се превърна в една от най-бързо развиващите се облачни PMS, избрано от хотели в над 60 държави. Другият PMS на компанията, Clock Evolution, е един от най-разпространените в България.

Ивайло Иванов
Управител на NewPay, на P2P лендинг платформата iuvo и член на борда на директорите на Българската финтех асоциация. Ивайло е експерт в сферата на финансовите технологии и магистър по бизнес администрация от Cotrugli Business School, както и член на ACCA. Има богат професионален опит в сферата на професионалните услуги, бизнес развитието, консултирането и управлението на проекти.

КАДРИТЕ В ТУРИЗМА

Ирена Георгиева
Заместник-министър на туризма
Експерт с широки познания и близо 25-годишен управленски опит в областта на туризма, Ирена Георгиева е назначена на длъжността заместник-министър на туризма, на която е била и в периода февруари 2015 – май 2021. От 2006 г. е член на Управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), а от 2009 до 2013 е председател на АББТА. След това отново е член на управителния орган на асоциацията до февруари 2015 г.
Ирена Георгиева е и признат международен специалист в туризма. Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 г. до 2012 г. е била и неин президент.

Павлина Илиева
Управител на АПОЛО ООД и председател на Обединение „Бъдеще за туризма“ (СБТАА „ОБТ“)
Завършила е СУ Климент Охридски в  Историческия факултет. Работи активно в сферата на туризма от 1994г. Създава собствена туроператорска и турагентска фирма Аполо 2000 и от 22 години работи успешно на българския пазар в сектор Изходящ туризъм, като организира стотици турове на няколко континента. Притежава 7 бранда на фирмата. От 2006 година поддържа успешно сертификат за качество на продукта ISO 9001. Аполо е съосновател и активен член на Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за Туризма“.

Свидна Динева
Управител Туристическа агенция Лоял Травел.
Член на работна група „България“ и работна група „ПР и Маркетинг“ към  СТТА  „Обединение Бъдеще на туризма.“

Проф. Д-р Мариела Модева
Заместник министър на туризма
Завършила е „Културология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Има специализации по „Приложно културознание” (маркетинг, мениджмънт и PR) и „Журналистика“. Притежава ОНС „доктор“. Професор по обществени комуникации и информационни науки, дългогодишен преподавател. Била е член на НС за опазване на недвижимите паметници на културата към Mинистерство на културата, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството по въпросите на опазване на недвижимите културни ценности, европейски програми и проекти за развитие на културния туризъм, както и експерт към парламентарна комисия „Култура и медии“ в 44-то Народно събрание на Р България. Ръководител и водещ изследовател по въпросите на специализирания туризъм в национални и международни проекти. Автор е на над 100 публикации. Член на Международния научен комитет по културен туризъм на ICOMOS International.

Д-р Надежда Костадинова
Гл. асистент в катедра „Туризъм“ при Стопански факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“
Д-р Костадинова притежава бакалавърска степен по „Туризъм“ и магистърска степен по „Финанси“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, а през 2021 г. успешно защитава дисертационен труд на тема „Роля на бизнес хотелите за развитие на Велико Търново като дестинация за конферентен туризъм“ към ИУ – Варна. Основен акцент в работата и са студентските практики и стажове, обогатяване възможностите за кариерно развитие, установяване на ефективни партньорства с бизнес организации от туристическия сектор, които да бъдат успешно внедрявани в академичната среда, адаптиране на висшето образование към изискванията на бизнеса. Член е на научните комитети на няколко международни научни конференции, инициирани у нас и в чужбина.

Доц. д-р Веселина Атанасова
Ръководител катедра “Маркетинг и Туризъм“ към Университет “Проф. д-р Асен Златаров’’ – Бургас.
Преподавателският опит на доц. д-р Веселина Атанасова e свързан с обучение по специализиращи туристически дисциплини, Маркетинг в туризма е във фокуса на нейните научни интереси. Има дълга история в обучението и подготовката на висококвалифицирани кадри за туризма и е член на УС на Бургаската регионална туристическа камара.

Ваня Къндова
20 години управленски опит в сферата на средното образование – заместник-директор на държавно училище и директор на две частни училища;
Академично образование – богословие, философия, образователен мениджмънт, управление и развитие на човешките ресурси, докторска степен по социология;
Опит в управлението на хора и процеси, в това число HR, експертиза в меки умения през консултиране, менторство и коучинг. Бизнес коуч; управляващ партньор в Career Transitio; HR директор в Tradeon BG

Илин Димитров
Председател на Комисия по туризъм НС
Магистър – Стопанско управление от Стопанска Академия – Свищов, Доктор по „Туризъм“ в ИУ-Варна. Илин Димитров работи в сферата на туризма вече 24 години. Преди Народното събрание бе председател на Варненската туристическа камара и успешно бе начело на компании, свързани с туризма. Целият му съзнателен живот преминава в сектора. от 2016 развива бизнес в сферата на трудовото посредничество. Собственик е на най-голямата фирма за внос на кадри от чужбина в страната. Доставя кадри от 9 страни и има над 50 офиса на на 3 континента. Преподава Въведение в туризма и анимация в туризма в Колеж по туризъм – Варна. От 2020 е директор на Център „Кариери, Предприемачаство и Маркетинг“ към ИУ- Варна.

OTA vs TO/TA – Сблъсък с Иван и Андрей

Доньо Марков
Управляващ директор на eSky.bg
eSky Group е онлайн туристическа агенция (OTA), базирана на най-съвременните технологии, анализирайки голям набор от данни (Big Data), за да предоставя уникални възможности за пътуване на своите клиенти. Групата е лидер в Централна и Източна Европа и водещ играч на пазарите в Южна Америка. Понастоящем eSky Group оперира на над 60 пазара и 5 континента. Собствената търсачка на Групата eSky Travel Search дава възможност на пътниците да купуват билети на повече от 1030 авиокомпании – редовни, нискотарифни и чартърни, да резервират настаняване в повече от 1,3 милиона хотели и апартаменти в цял свят, да наемат автомобил и да закупят туристическа застраховка. Компанията е основана през 2004 г. в Полша, като само 4 години след това открива и първия си чуждестранен офис в гр. София. Управляващият партньор на българския офис е г-н Доньо Марков. Вече почти 15 години, под ръководството на Доньо Марков, eSky се развива като най-големият и успешен бранд в онлайн туристическа индустрия в България.

Димитър Балтов
Управител на Руал Травел ООД и заместник председател на Обединение „Бъдеще за туризма“ (СБТАА „ОБТ“)
Работи активно в сферата на туризма от 2015 година. Председател на работна група „Гаранционен фонд“ към СБТАА ОБТ и участник в работната група за ГФ към Министерство на туризма.

Павлина Илиева
Управител на АПОЛО ООД и председател на Обединение „Бъдеще за туризма“ (СБТАА „ОБТ“)
Завършила е СУ Климент Охридски в  Историческия факултет. Работи активно в сферата на туризма от 1994г. Създава собствена туроператорска и турагентска фирма Аполо 2000 и от 22 години работи успешно на българския пазар в сектор Изходящ туризъм, като организира стотици турове на няколко континента. Притежава 7 бранда на фирмата. От 2006 година поддържа успешно сертификат за качество на продукта ISO 9001. Аполо е съосновател и активен член на Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за Туризма“.

Иван и Андрей
Популярните ТВ водещи ще „управляват“ този сблъсък и ще ни помогнат да формулираме ясно предимствата, които потребителите получават, когато работят с ТО/ТА или с ОТА. Андрей Арнаудов и Иван Христов са основатели, собственици и продуценти в продуцентската компания „Междинна станция“, която реализира над 30 телевизионни формáта в своята дългогодишна история. Андрей Арнаудов е основател и на проекта „ДНК – Движение за национална кауза“, чиято инициатива е проекта BULGARIA WANTS YOU, който цели не само да привлече българи от чужбина обратно у нас, но и да задържи българите в страната на местния трудов пазар, като им предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната.

Борис Павлов
Управляващ собственик на Flataway.bg
Павлов има две магистърски степени – финанси в Париж и право в Лондон, а след като завършва своето образование, няколко години работи като инвестиционен банкер в Париж, Ню Йорк и Лондон. Убеден, че България е място с потенциал за нови идеи се връща в страната и дава старт на Flat manager – фирма за управление на имоти в Airbnb, която развива изключително успешно. Освен с настаняването, екипът на компанията се грижи и за цялостния престой на посетителите в България. Стартирането на FlatAway е важен крайъгълен камък за Flat Manager и завършването му се ускорява поради кризата с COVID-19 в началото на 2020 г. Кризата също така ускорява разширяването на предлаганите услуги.

ДА ПРОДАВАШ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Модератор:
Руслан Йорданов
Журналист, собственик на Национална информационна агенция Bgtourism.bg и издател на списание Destinations – ultimate guide for your holiday.
Завършил е „Туризъм“ и „Дигитален маркетинг“. Журналист е с над 25-годишен опит в национални и регионални водещи телевизии, вестници и радиа. Над 8 години има професионален опит на ръководни позиции в „Албена“ АД и „Св. Св. Константин и Елена“ АД. Иноватор в областта на туризма с емблематични събития. Неговата отдаденост, професионализъм и последователност в областта на медиите и туризма му носят множество награди и признание. От близо 4 години е собственик на медийна група, която за този период се утвърди като авторитетна и значима трибуна за професионалистите в българския и международен туризъм и препочитан източник за информация сред потребителите. За този период онлайн медията събра аудитория от над 4,1 милиона уникални потребители.

Даниела Стоева
Управляващ собственик на „Тандем Травел“
Магистър по международен туризъм, доктор по икономика и управление на туризма, с близо 30 години опит в сектора. Професионалният й стаж в туризма започва от 1993 година, като от 1997 до момента притежава и управлява „Тандем Травел“ – компания за културен туризъм в дестинация България с много успешни партньорства на международните пазари. Била е член на УС на Асоциацията на Българските туроператори  и туристически агенти, както и председател на асоциацията, член на борда на Европейската асоциация на туроператорите и член на Консултативния съвет по туризъм към Столична община, Заместник-министър на Туризма в първия служебен кабинет на Стефан Янев. През годините участва в различни работни групи към Министерство на туризма и европейските институции.

Екатерина Христова
Посланик на гостоприемството
Специалист и консултант в планиране и дизайн на потребителско преживяване; бранд стратегии, комуникация и управление. Участва в проекти за маркетинг на дестинации, организира и провежда обучения, курсове, семинари, майсторски класове и практически занятия в областта на гостоприемството и туризма, вкл.винено-кулинарен, балнеотуризъм, хотелиерство, ресторантьорството и др. Инициатор, мениджър, лектор и фасилитатор в проекти по OП“Развитие на човешките ресурси“ и по програма „Еразъм+“, вкл. платформата за винен туризъм winetrips.eu. Изпълнителен секретар и един от учредителите на Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП), чието събитие е Международния ден на мавруда – инициатива, която цели да допринесе за популяризирането на българските вина и винен туризъм сред местни и чуждестранни потребители.

Малина Едрева
Председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, Столичен общински съвет.
Притежава магистърска степен от Пловдивския университет, стипендиант е на Миланския католически университет, курс по културология, Има редица специализации във Френски културен институт,  Гьоте-институт и КултурКонтакт – Австрия, Българското училище за политика и Институт ASPEN – Франция, Обсерватория за политики в сферата на културата към Министерство на културата на Р Франция и др. От 2007 г. е Председател е на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие. Член на постоянната комисия по икономика и собственост. Вицепрезидент на бюрота на Европейски комитет на районите.

Христина Славова
Доктор по “Обществени комуникации и информационни науки”, постдоктор, научен изследовател и преподавател в областта на маркетинговите комуникации. Професионалист с над 15 г. опит в сферата на туризма и обслужването. Член на УС на Бургаската регионална туристическа камара

Радовеста Стюърт
Директор на ОП „Туризъм“, община Бургас
Радовеста Стюърт дълги години е PR на бургаския Регионален исторически музей, позната и като част от екипи, работещи по различни проекти в сферата на образованието и екологията. ОП „Туризъм“ към община Бургас е ангажирано с популяризирането на града като туристическа дестинация и предоставянето на информация на гостите на Община Бургас относно туристически продукти, обекти, събития, както и всякаква друга информация, осигуряваща престоя и удобството на гостите. Предприятието стопанисва и управлява и няколко обекта – туристически комплекс „Остров Света Анастасия“, туристически кораб „Анастасия“, туристически комплекс „Акве Калиде“, туристически информационен център „Часовника“, има и собствен интернет портал.

Alfredo de Liguori
Marketing Manager of the Puglia Regional Tourism Agency Promotion
Born in Rome in 1973, he has always lived between Bari, Puglia and his hometown. Graduated in Political Science in 1997 he obtained a Master of Art in Science, Society and Technology at the Universidad Autonoma de Madrid; he specializes in innovation and communication management through a series of study and work experiences in Italy, Spain and Costa Rica. He started his career in the world of travel and tourism by putting a backpack and touring the world solo, he founded Oceanica Arte & Artigianato a small company import export of ethnographic art objects from the South Pacific. Since 2000 he has become project manager of the landscape architecture firm Povia Landscape borrowing international experience in sustainable tourism development projects in Puglia. Communication and events account for Mediacamere, Retecamere Unioncamere Puglia, since 2005 coordinates the collaboration activities of the chamber system with the Department of Tourism of the Puglia Region. He actively participated in the design and launch of the Puglia Regional Tourism Agency promotion of which he is marketing manager.

ГАРАНЦИОНЕН ФОНД В ТУРИЗМА – СТАБИЛНОСТ НА БРАНША И СПОКОЙСТВИЕ ЗА КЛИЕНТИТЕ

Ирена Георгиева
Заместник-министър на туризма
Експерт с широки познания и близо 25-годишен управленски опит в областта на туризма, Ирена Георгиева е назначена на длъжността заместник-министър на туризма, на която е била и в периода февруари 2015 – май 2021. От 2006 г. е член на Управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), а от 2009 до 2013 е председател на АББТА. След това отново е член на управителния орган на асоциацията до февруари 2015 г.
Ирена Георгиева е и признат международен специалист в туризма. Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 г. до 2012 г. е била и неин президент.

Явор Генов
Управител на туристическа агенция „Полония БГ“. Работи в сферата на туризма от 2007 г., първоначално в хотелска верига, впоследствие в туроператорски компании. Член е на контролната комисия, работни групи „Гаранционен фонд“ и „КЗП и контролен орган“ към Обединение „Бъдеще за туризма“ и е участник в работната група за ГФ към Министерство на туризма.

Димитър Балтов
Управител на Руал Травел ООД и заместник председател на Обединение „Бъдеще за туризма“ (СБТАА „ОБТ“). Работи активно в сферата на туризма от 2015 година. Председател на работна група „Гаранционен фонд“ към СБТАА ОБТ и участник в работната група за ГФ към Министерство на туризма.