Търсене
Close this search box.

ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2020

Дигиталните технологии в туризма бяха основния акцент на „Holliday & SPA EXPO”- 2020

Дигиталното развитие на туристическия бранш е акцент в международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ тази година. Тази година в туристическото изложение участваха над 370 национални туристически организации, туристически фирми, общини, курортни комплекси, хотелиери, авиокомпании, софтуерни компании от 20 държави. Дебюта на „Ваканция и СПА Експо“ бяха туристически фирми от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.

Партньор на „Ваканция и СПА Експо“ беше Националния борд по туризъм. По време на изложението се проведе 7-та годишна среща на Борда и в нея взеха участие министри, представители на организации в областта на туризма и фирми от бранша. Дискутираха се мястото на България на туристическата карта, възможностите и перспективите пред конгресния туризъм, националният туристически бранд.

Партньор на туристическото изложение тази година беше и Община Бурса, която представи уникалните туристически комплекси за морски и планински туризъм, на презентация втория ден на изложението. Над 30 представители на общината и на туристическия бизнес – туроператори и хотелиери, проведоха редица срещи с потенциални партньори и колеги.

„Ваканция и СПА Експо“ се проведе под патронажа на Министерство на туризма. На националния щанд на България се представиха 22 общини, музеи и туристически сдружения от нашата страна. Тази година българското министерство на туризма акцентира на възможностите във винения и кулинарен туризъм у нас. Дори и в тази тема се намесиха дигиталните технологии. По време на мeждународната туристическа борса беше представена дигиталната платформа за популяризиране на винарски изби и кулинарни дестинации- winetrips.eu.

Редица хотели, комплекси и доставчици на продукти и оборудване се представиха в зоната Medical/SPA Corner. По традиция Българския съюз по балнеология и СПА туризъм участва на изложението със специализиран щанд. На него посетителите участваха в демонстрация на специализирана био козметика базирата на розово масло.

Изненади за участниците и посетителите бяха подготвили и всички райони в които има известни винарски изби. В деня на виното и любовта – 14 февруари имаше дегустации на изтънчени винени сортове, а на щанда на Велико Търново, дори успяха да „зарежат“ лозите.

Голям интерес сред посетителите предизвика последния ден, когато изложителите предлагаха на крайни клиенти почивки на оптимални цени с не по-малко от 10 % отстъпки. В „Лова на Ваканции“ се включиха над 700 човека, които дойдоха специално за това в Интер Екпо център.