Търсене
Close this search box.

На 13 март: министърът на туризма, Зарица Динкова, се очаква да открие туристическото изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо

Министърът на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто, също ще участва в официалната церемония

ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024 стартира на 13 март
ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024 стартира на 13 март

От сряда, 13 март, София се превръща в ключово място за туризма и сектора на мебелите, дизайна, обзавеждането и интериора. В Интер Експо Център стартират изложенията ВАКАНЦИЯ&СПА Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ. Очаква се те да бъдат открити от министъра на туризма Зарица Динкова в утрешния 13 март, в 13.00 часа. В церемонията участва и министърът на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто.

Министърът на туризма Зарица Динкова
    Министърът на туризма Зарица Динкова

Изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо се проведжа с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, а Република Мадагаскар е държава-партньор на форума. Основен партньор е България Еър.

Купи билет

Церемонията по откриване ще се състои в Централното фоайе на Интер Експо Център. Сред присъстващите ще бъдат и: Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия,  посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос кметове, ръководители на бордове по туризъм на общини от Гърция, Сърбия, България и други официални лица.

Над 320 директни изложители

Изложения ВАКАНЦИЯ&СПА Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ превръщат София в пресечна точка на Балканите и Източна Европа за туризма и мебелния бранш. ВАКАНЦИЯ&СПА Експо ще се проведе от 13 до 15 март, а ЕКСПОМЕБЕЛ ще продължи с ден повече – до 16 март. Билетите за посещение са налични онлайн през всички дни на изложенията ТУК и ТУК, както и на касите на Интер Експо Център. „Със закупуването на билет за едно от изложенията, присъстващите могат да посетят и двете“, уточняват организаторите.

Над 320 са изложителите в двата формата. На хилядите посетители от България и чужбина те ще предложат най-новото от портфолиото си, продукти, услуги, софтуер, ценно ноу-хау и възможност за развитие на бизнеса на национално и международно равнище.

Многообразни ще са и съпътстващите формати. Акценти са чартърните програми, Средиземноморските почивки 2024, оптимизацията при директните резервации, новите инструменти за хотелска дистрибуция, постигането на повече резервации, бъдещето на събитийния мениджмънт, възможностите за туризъм в различните български общини, характерните български ястия, вина от различни родни региони и др.

ВАКАНЦИЯ&СПА Експо българското туристическо изложение

Фирми от три континента се включват във ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024
                        Фирми от три континента се включват във ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024

Фирми от три континента се включват във ВАКАНЦИЯ&СПА Експо. „От 13 до 15 март залите ще изпълнят над 200 фирми от Европа, Азия и Африка“, коментира организаторът – Интер Експо Център. В юбилейното 40-о издание се включват изложители от България, Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия. Форумът се проведжа с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, а Република Мадагаскар е държава-партньор.

Условията, които предоставя изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо ще дадат възможност ца среща с представители на различните сегменти в туризма – национални и регионални бордове, браншови организации, туроператори, агенции, експерти, собственици, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес.

ЕКСПОМЕБЕЛ – мебелният сектор, на едно място

От 13 до 16 март в изложението за обзавеждането, дизайн и интериорен текстил ЕКСПОМЕБЕЛ ще се включат близо 120 фирми. Организираният от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) форум обединява усилия с престижните награди DIBLA DESIGN AWARDS 2023 и Българска мебел на годината.

В залите на Интер Експо Център бизнес изложение ЕКСПОМЕБЕЛ ще събере изложители и посетители от сегментите на корпусните и тапицирани мебели, матраци, подматрачни рамки, маси, столове, офис и градински мебели, интериорния текстил, дървопреработката, софтуера, дизайнерските решения и др.

На 13 март ще бъдат раздадени наградите за интериорен и продуктов дизайн DIBLA DESIGN AWARDS 2023. Организирани от екипа на dibla.com, те оценяват труда на българските професионалисти. С прецизната си оценка международното жури определи Дизайнер на годината и най-добрите в категории Обществен интериор и Жилищен интериор.

В същия ден, 13 март, за 10-и път, се раздават отличията на конкурса Българска мебел на годината, организиран от сп. МD„Дизайн, интериор, архитектура“, в партньорство с БКДМП и Интер Експо Център. Съревнованието е за най-добра мебел, произведена в България и проектирана от български дизайнер.

Мадагаскар – идеалната морска дестинация

Продажбата на билети за изложения ВАКАНЦИЯ&СПА Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ е в ход

Добри резултати и положителни перспективи за българския туризъм в началото на 2024г.